Ελληνική Μεσογειακή Δίαιτα

Πρόκειται ίσως για την πιο διαδεδομένη και ισορροπημένη δίαιτα. Μία δίαιτα που, αν και έχει τις βάσεις της στις κοινές  διατροφικές συνήθειες των λαών της Μεσογείου, έχει από καιρό ξεπεράσει τα γεωγραφικά σύνορα αυτής της περιοχής.  Το Νοέμβριο του 2010 αναγνωρίζεται από την UNESCO ως Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά της Ανθρωπότητας, γεγονός που κάνει τα προϊόντα της Μεσογειακής Δίαιτας ακόμα πιο περιζήτητα σε όλον τον κόσμο.

Αυτό που χαρακτηρίζει τη Μεσογειακή Δίαιτα είναι απλά το γεγονός ότι είναι κάτι πολύ παραπάνω από μία απλή δίαιτα, είναι τρόπος ζωής. Είναι η απλότητα των συνταγών. Είναι η αγνότητα και η ποικιλία των πρώτων υλών. Είναι η κατανάλωση των φρούτων και λαχανικών της εποχής.  Είναι τα μυρωδικά όπως η ρίγανη, το θυμάρι και ο μάραθος που δίνουν άλλη γεύση στο φαγητό. Είναι η καθημερινή σωματική άσκηση που βοηθά στη διατήρηση της υγείας και της ευεξίας. Είναι η σημασία στην ποιότητα τόσο στη διατροφή μας όσο και στη ζωή μας.